Comunicat, 27 de maig de 2013

LA QUERELLA PER ULTRATGE A ESPANYA ÉS DESPROPORCIONADA, REPRESSIVA I POLÍTICA
La querella contra el regidor torrenc és una peça en un taulell de joc d’influències i de titulars per fugir d’estudi
Davant de les declaracions que publiquen alguns mitjans de comunicació dels Srs. Monago, Sánchez Vara i Rodríguez Ibarra, President i expresidents de la Junta d'Extremadura respectivament, el grup de suport al regidor torrenc Lluís Suñé volem fer les següents consideracions:
· Recordar un cop més que en Lluís Suñé va utilitzar i penjar al seu blog una imatge existent, no la va crear, per ironitzar sobre el debat de les balances fiscal.
Així, la voluntat expressada no va ser la de qüestionar els valors del poble d'Extremadura. Es tractava de denunciar el discurs dels seus dirigents polítics quan neguen que el catalans som i hem estats solidaris amb el conjunt de l'Estat, tot i no respectar-se ni el principi d’”ordinalitat” ni les inversions pactades.
· Recordar un cop més que quan va ser coneixedor del rebombori impulsat per diversos mitjans de comunicació va demanar disculpes immediates a les dones i homes d'Extremadura. Malgrat les disculpes, la classe política d'Extremadura va utilitzar el cas per justificar-se davant del seu poble amb declaracions insultants.
· Recordar un cop més que la sobredimensionada difusió del comentari és fruit de l’ús, de manera interessada i partidista, d'alguns mitjans de comunicació, obviant el text de l'article i assenyalant, única i exclusivament, la imatge en qüestió, amb una clara voluntat de identificar-la com un posicionament i no com una imatge al·legòrica. Es pretenia indubtablement criminalitzar a la persona.
Sobre les declaracions
L’antic president d’Extremadura Rodríguez Ibarra va participar en un programa del Canal Extremadura Radio en motiu del trentè aniversari de l’aprovació del seu Estatut d’Autonomia. En el transcurs d’aquest programa va afirmar que el Lluís és un “idiota” i que va promoure l’apadrinament de nens extremenys. De la mateixa manera, l’altre expresident extremeny, Fernández Vara, va desitjar públicament que Suñé fos condemnat. Finalment, el senyor Monago va senyalar l’actitud del Lluís com un insult a la seva comunitat.
Davant d’aquestes declaracions la plataforma de suport al Lluís vol recordar que l’article, acompanyat d’un acudit, denunciava les balances fiscals i no instava pas a apadrinar a ningú. En segon lloc, el senyor Monago acusa al Lluís d’insultar però és Rodríguez Ibarra qui titlla al Lluís d’”idiota”.
El rerefons de la criminalització del regidor és el qüestionament de l'actual model de finançament de l'Estat, on la pressió fiscal a Catalunya l'està ofegant econòmicament amb greus conseqüències socials. El darrer balanç oficial marca la xifra aproximada de 16.500 milions d'euros de l'anomenada solidaritat obligatòria amb l'Estat, diners que aportem les empreses i ciutadans que vivim i treballem a Catalunya i que no tornen.
Estem davant d'un clar cas repressiu, amb la voluntat de l'Estat espanyol d'alliçonar a la població catalana, del què pot passar si es qüestiona públicament l'actual model d'Estat.

Torredembarra, 27 de maig de 2013
lluis.absolucio@gmail.com
@lluisabsolucio

Comunicat, 24-V-2013

LA PLATAFORMA LLUÍS ABSOLUCIÓ PREPARA UN ACTE PÚBLIC
La Plataforma de suport a Lluís Suñé, acusat d'ultratge a Espanya per haver publicat un article i un acudit denunciant les balances fiscals, es va reunir ahir dimecres al vespre.
Es va donar compte de la difussió del manifest. Es calcula que ja l'han llegit unes 20.000 persones.
El twitter funciona, fent-se ressò de notícies com la publicació de les balances fiscals de 2010. Ja tenim més de 100 seguidors.
La pàgina del facebook és activa i compta amb força participació.
L'assemblea va aprovar la modificació del cartell i l'octaveta que apareixeran en breu per tal d'incloure el Número de compte corrent de la Plataforma.
També es van explicar les novetats del cas i el ressò als mitjans de comunicació.
La Plataforma va decidir respondre les paraules del president d'Extremadura i els dos expresident arran de les declaracions realitzades en contra del Lluís en motiu del 30è aniversari de l'autonomia extremenya. Per fer-ho es va nomenar una comissió de redacció que en breu sotmetrà a debat el text abans de fer-lo públic.
Finalment, la Plataforma va aprovar la realització d'un acte públic de cara al 15 de juny al vespre. El Lluís coordina les gestions amb l'ajuntament i el Toni el menú. Diverses persones van agafar el compromís de parlar amb persones de renom per tal que facin acte de presència el proper dia 15.
Van quedar al tinter temes importants que tractarem el proper dimecres a les 20:30h a l'Auca Taverna, a la plaça de la Vila (samarreta, vídeo, fira, etc.).
La Plataforma fa una crida a totes les entitats de Catalunya a estendre aquesta reivindicació per tal d'assolir l'absolució del Lluís.
Torredembarra, 23 de maig de 2013
lluis.absolucio@gmail.com
@lluisabsolucio

Comunicat, 16-V-2013

“El cas del Lluís és un judici polític”
Ahir dimecres es va reunir la plataforma de suport al Lluís Suñé pel cas de la denúncia per un suposat “ultratge a Espanya” orquestrat per diferents mitjans de comunicació i institucions espanyoles.
La plataforma va aprovar el redactat del manifest que s’ha començat a difondre avui a través de les xarxes socials. També va donar el vist-i-plau al cartell, la instal·lació d’una pancarta a la plaça de la Font, l’obertura d’un número de compte per recollir diners (0081 0321 51 0006517362), al hastag de twitter (#lluisabsolucio) i a la creació d’una pàgina al Facebook. L’assemblea va recollir diferents propostes d’activitats solidàries i reivindicatives que s’estudiaran en les properes reunions. Entre elles destaquen la possibilitat d’organitzar un concert i un mercat d’artesania.
A la reunió es van explicar les novetats del cas i la repercussió mediàtica. La plataforma veu aquest judici com una mesura repressiva sense cap fonament jurídic ni de dret. Es tracta d’una injustícia que hauria de fer caure la cara de vergonya al sistema judicial espanyol. Mentre l’Estat inverteix diners públics en aquest cas, tots els corruptes i partits que han saquejat les finances de les administracions són al carrer impunement.
La plataforma es referma en la seva postura i emplaça a tota la ciutadania a moure’s per l’absolució del Lluís.
Ultratge a Espanya? Judici polític! Lluís absolució!
La propera reunió de la plataforma serà el dimecres 22 de maig a les 20:30h a l’Auca Taverna.
Torredembarra, 16 de maig de 2013 / lluis.absolucio@gmail.com / @lluisabsolucio

Comunicat, 8 de maig de 2013

LLUÍS ABSOLUCIÓ
Es crea la plataforma de suport al Lluís pel cas de la denúncia d’ultratge a la nació
Avui dimecres una vuitantena de veïnes i veïns de Torredembarra i de municipis del Baix Gaià s'han reunit per tal de constituir-se en grup de suport al Lluís pel cas del procés judicial engegat arran d’una denúncia de la Junta de Extremadura. La reunió, convocada via xarxes socials, ha servit també per informar de l’estat del procés. La jutgessa ha decidit tirar endavant amb el judici i la part acusada ha decidit no presentar cap altre recurs per tal que es vegi el seu cas com més aviat millor. Hem de recordar que la denúncia es remunta a l’any 2008 quan Lluís Suñé, regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Torredembarra, va publicar un article d’opinió sobre les balances fiscals al seu blog. L’escrit anava acompanyat d’un acudit extret d’internet.
La justícia espanyola veu indicis de delicte i properament posarà data al judici. La pena a què es podria enfrontar Lluís Suñé és de dos anys de presó i 145.000 euros de multa. La querella es basa en l’article 543 del Codi Penal que castiga a qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes.
El judici a Suñé és un acte polític per tal de reprimir les veus crítiques amb l’actual sistema polític i econòmic. Espanya empra la via judicial per tal d’aturar allò que no pot acabar amb les urnes. Davant dels casos esperpèntics de corrupció política, que són els principals actes d’ultratge “a la nació”, i la nul·la contundència per acabar amb aquestes pràctiques fa que aquest cas esdevingui més injust. La indignació és creixent a mesura que se saben més detalls de tot plegat.
La plataforma basarà el seu treball en dues línies. En primer lloc, recollirà fons per pagar la defensa del regidor. En segon lloc, iniciarà en breu una campanya per donar a conèixer aquest cas de repressió de la llibertat política i d’expressió. En aquest sentit, s’organitzaran actes públics, campanyes via xarxes socials i no es descarta internacionalitzar la denúncia.
La propera reunió de la plataforma serà el dimecres 15 de maig a les 20:30h a l’Auca Taverna.
Torredembarra, 8 de maig de 2013

EL MANIFEST

LLUÍS ABSOLUCIÓ!
Un grup de persones de Torredembarra hem creat el col·lectiu “Lluís absolució!” per tal de donar suport al Lluís Suñé, veí de la vila de Torredembarra que actualment es troba immers en un procés judicial de caràcter repressiu. Els fets es remunten a l’any 2008, quan l’imputat, a través del seu blog personal, va difondre una imatge irònica en que criticava l’espoli fiscal que viu el nostre país, comparant-lo amb una comunitat autònoma espanyola. Cal recordar que aquesta és una imatge que ja corria per les xarxes socials, que no ha creat ell i que, en tot cas, va fer ús del suposat dret a la llibertat d’expressió.
El Lluís ha estat acusat “d’ultraje a la nación española” , un delicte que a l’Estat Espanyol és considerat molt greu. És per això que la cosa pot acabar amb una multa de 145 mil euros i 2 anys de presó.
Aquest procés judicial és, des del nostre punt de vista, un atac més de l’espanyolisme més ranci de l’Estat, que està impulsant la por i la criminalització per aturar els moviments socials que qüestionen l’actual sistema.
El Lluís no és un regidor corrupte, ni desnona a famílies de la seva única llar. El Lluís no rescata a bancs i caixes, ni té els seus diners als paradisos fiscals. El Lluís no envia a la presó a la gent que es manifesta per un futur millor. El Lluís forma part del teixit associatiu de Torredembarra, un company que, des de fa dècades, segueix estan al peu del canó i vinculat amb els moviments socials i veïnals de la nostra vila. És una persona reconeguda per la seva tasca i pel seu compromís i és per això, i només per això, que actualment és perseguit i probablement condemnat.
Nosaltres, des del grup de suport al Lluís, exigim la seva immediata absolució. No només això: ens afegim a la petició popular per l’amnistia per totes les persones que estan sent perseguides a Catalunya per la seva militància política. Exigim la fi de qualsevol mesura repressiva contra els anhels de llibertat dels Països Catalans. Exigim la posada en pràctica del dret a l’autodeterminació, la única sortida democràtica que pot posar fi al conflicte polític que enfronta el nostre poble amb els Estats i institucions que ens governen.
Animem al conjunt del país a mobilitzar-se i a difondre aquest cas. Només juntes i junts podrem parar els peus d’aquells que ens neguen la possibilitat de caminar i avançar.
Lluís absolució! Ultratge a Espanya? Judici Polític!
Grup de Suport LLUÍS ABSOLUCIÓ!

Torredembarra. Baix Gaià. Països Catalans.

EN ESTE ENLACE ENCONTRAÉIS LA TRADUCCIÓN AL CASTELLANO.