Comunicat, 27 de maig de 2013

LA QUERELLA PER ULTRATGE A ESPANYA ÉS DESPROPORCIONADA, REPRESSIVA I POLÍTICA
La querella contra el regidor torrenc és una peça en un taulell de joc d’influències i de titulars per fugir d’estudi
Davant de les declaracions que publiquen alguns mitjans de comunicació dels Srs. Monago, Sánchez Vara i Rodríguez Ibarra, President i expresidents de la Junta d'Extremadura respectivament, el grup de suport al regidor torrenc Lluís Suñé volem fer les següents consideracions:
· Recordar un cop més que en Lluís Suñé va utilitzar i penjar al seu blog una imatge existent, no la va crear, per ironitzar sobre el debat de les balances fiscal.
Així, la voluntat expressada no va ser la de qüestionar els valors del poble d'Extremadura. Es tractava de denunciar el discurs dels seus dirigents polítics quan neguen que el catalans som i hem estats solidaris amb el conjunt de l'Estat, tot i no respectar-se ni el principi d’”ordinalitat” ni les inversions pactades.
· Recordar un cop més que quan va ser coneixedor del rebombori impulsat per diversos mitjans de comunicació va demanar disculpes immediates a les dones i homes d'Extremadura. Malgrat les disculpes, la classe política d'Extremadura va utilitzar el cas per justificar-se davant del seu poble amb declaracions insultants.
· Recordar un cop més que la sobredimensionada difusió del comentari és fruit de l’ús, de manera interessada i partidista, d'alguns mitjans de comunicació, obviant el text de l'article i assenyalant, única i exclusivament, la imatge en qüestió, amb una clara voluntat de identificar-la com un posicionament i no com una imatge al·legòrica. Es pretenia indubtablement criminalitzar a la persona.
Sobre les declaracions
L’antic president d’Extremadura Rodríguez Ibarra va participar en un programa del Canal Extremadura Radio en motiu del trentè aniversari de l’aprovació del seu Estatut d’Autonomia. En el transcurs d’aquest programa va afirmar que el Lluís és un “idiota” i que va promoure l’apadrinament de nens extremenys. De la mateixa manera, l’altre expresident extremeny, Fernández Vara, va desitjar públicament que Suñé fos condemnat. Finalment, el senyor Monago va senyalar l’actitud del Lluís com un insult a la seva comunitat.
Davant d’aquestes declaracions la plataforma de suport al Lluís vol recordar que l’article, acompanyat d’un acudit, denunciava les balances fiscals i no instava pas a apadrinar a ningú. En segon lloc, el senyor Monago acusa al Lluís d’insultar però és Rodríguez Ibarra qui titlla al Lluís d’”idiota”.
El rerefons de la criminalització del regidor és el qüestionament de l'actual model de finançament de l'Estat, on la pressió fiscal a Catalunya l'està ofegant econòmicament amb greus conseqüències socials. El darrer balanç oficial marca la xifra aproximada de 16.500 milions d'euros de l'anomenada solidaritat obligatòria amb l'Estat, diners que aportem les empreses i ciutadans que vivim i treballem a Catalunya i que no tornen.
Estem davant d'un clar cas repressiu, amb la voluntat de l'Estat espanyol d'alliçonar a la població catalana, del què pot passar si es qüestiona públicament l'actual model d'Estat.

Torredembarra, 27 de maig de 2013
lluis.absolucio@gmail.com
@lluisabsolucio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.