Comunicat, 4 de juliol de 2013

L’AJUNTAMENT DE LA NOU DE GAIÀ APROVA UNA MOCIÓ QUE DEMANA L’ABSOLUCIÓ DEL REGIDOR LLUÍS SUÑÉ
LA NOU DE GAIÀ “EXIGIM LA FI DE QUALSEVOL MESURA REPRESSIVA CONTRA ELS ANHELS DE LLIBERTAT DELS PAÏSOS CATALANS”
L’Ajuntament de la Nou de Gaià, municipi del Baix Gaià, va aprovar per unanimitat el passat 20 de juny de 2013 una moció que demana la retirada de la demanda contra Lluís Suñé per haver publicat un acudit al seu blog el 2008 denunciant les balances fiscals. El text  aprovat, que va ser consensuat pels representants de CIU i de GN-AM al consistori, porta el títol explícit de: “MOCIÓ DE SUPORT A LLUÍS SUÑÉ, PER LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ”. En ella es poden llegir els antecedents dels fets: “es remunten a l’any 2008, quan l’imputat, a través del seu blog personal, va difondre una imatge irònica en què criticava l’espoli fiscal que pateix Catalunya, comparant-lo amb una comunitat autònoma espanyola: Extremadura. Aquesta és una imatge de les xarxes socials, que no ha creat ell i que, en tot cas, en va fer ús pel dret a la llibertat d’expressió.”
La moció recorda la pena màxima a què s’enfronta el regidor: “una multa de 145 mil euros i 2 anys de presó.” Els representants municipals nouencs titllen aquest procés de “judici polític” tot afirmant que es tracta d’un “atac més de l’espanyolisme més ranci de l’Estat, que està impulsant la por i la criminalització dels qui qüestionen l’ actual sistema.”
Entre els acords de la moció destaquen el de manifestar “la voluntat de l’Ajuntament de la Nou de Gaià (...) de donar suport i  exigir  la retirada de la demanda”. De la mateixa manera, la Nou exigeix “la fi de qualsevol mesura repressiva contra els anhels de llibertat dels Països Catalans.” La moció fa una crida a la resta del país a difondre aquest cas.
La Plataforma de suport Lluís Absolució valora molt positivament aquest posicionament i creu que és una mostra del rebuig ciutadà i polític a aquest procés judicial sense cap fonament. La Plataforma continuarà les seves activitats per donar a conèixer aquest cas amb més raons que mai, veient com queden impunes tots els atacs contra el poble català pel fet d’haver decidit posar en marxa el procés que ens ha de conduir a l’exercici democràtic del dret a l’autodeterminació.

Plataforma Lluís Absolució
Torredembarra, 4 de juliol de 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.